Thursday, November 11, 2010

Açaí na tigela - BRASIL (by Holly)

Açaí na tigela (Açaí in a bowl)

Açaí (pronounced ah-sigh-EE) has become popular in the U.S. for very good reason. This traditional snack from Brazil is delicious, nutritious and easy to make. You can buy frozen pureed açaí in supermarkets like Whole Foods or PCC.

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Ingredientes:
400g de polpa de açaí congelada
1 banana nanica picada
Suco de 1 laranja
Açúcar refinado ou adoçante

Preparo:
• No copo do liqüidificador, coloque a polpa de açaí semi-gongelada, a banana, o suco de laranja e adoce.
• Bata até que fique homogêneo, mas sem deixar que a polpa derreta por completo.
• Sirva imediatamente.
• Os ingredientes devem ser batidos rapidamente para se obter uma sobremesa gelada com alguns flocos de gelo, e não um líquido.
• Bata a polpa de açaí com outras frutas, como morango, kiwi, etc.
• Acrescente também pó de guaraná

Ingredients:
400g frozen acai pulp
1 chopped banana
Juice from 1 orange or the equivalent amount of apple juice
Sugar or sweetener to taste
Granola

Preparation:
• Place the açaí, banana, orange or apple juice and sugar in a blender.
• Beat until smooth, but without letting the açaí melt completely.
• Serve immediately.
• The ingredients should be tapped quickly to obtain a frozen dessert with a few flakes of ice, and not a liquid.
• Whisk the açaí with other fruits such as strawberries, kiwi
• Add guaraná if desired
• Top with granola

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